Kezdő szinttől, 14 éves kor felett. A kurzus felnőtteknek szól, gyermeket kísérőként sem tudunk fogadni. Minimum 4, maximum 6 fős workshopok, 6 fős csoportnál egyedi időpont is kérhető (baráti társaságok, céges csapatépítés stb).
A workshop elméleti témái...
- Kovász-szótár, avagy az alapfogalmak tisztázása, receptértelmezés,
- A kovászos kenyér készítésének fázisai,
- Gyakori hibák a kenyérkészítés során,
- Lisztelmélet, anyaghányad számítás,
- A kenyérkészítés eszközei, beszerzési források,
...és a gyakorlat
Autolízis, dagasztás, formázás, bevágás, sütés - cél a kovászolt kenyérkészítés teljes folyamatának megismerése, gyakorlása. A résztvevők az előző napon bedagasztott tésztán gyakorolják a bevágást és a sütést, míg a saját készítésű tésztát szakajtóban hazaviszik és kelesztés után otthon sütik ki.
A workshop menete
Várható befejezés 16:00-17:00 óra között (ezt a kovász dönti el)