Kenyér és Bagett

Szabad időpontok
2025. december 06. 09:00 (szombat)
Ár / fő: 40 000 Ft
Szabad helyek: 5
Hányan szerentnétek jönni?
2025. december 13. 09:00 (szombat)
Ár / fő: 40 000 Ft
Szabad helyek: 0
Betelt
2026. január 17. 09:00 (szombat)
Ár / fő: 40 000 Ft
Szabad helyek: 6
Hányan szerentnétek jönni?
2026. február 14. 09:00 (szombat)
Ár / fő: 40 000 Ft
Szabad helyek: 6
Hányan szerentnétek jönni?

Kezdő szinttől, 14 éves kor felett. A kurzus felnőtteknek szól, gyermeket kísérőként sem tudunk fogadni. Minimum 4, maximum 6 fős workshopok, 6 fős csoportnál egyedi időpont is kérhető (baráti társaságok, céges csapatépítés stb).

A workshop díja
40.000 Ft (alanyi adómentes számla).
 
Helyszín
2000 Szentendre, Barackos út 24. Farini Pop-up Bakery
 
Jelentkezés, lemondás
Jelentkezéshez kérlek kattints a lap alján lévő gombra, vagy nyisd meg a Jelentkezés menüpontot.
A regisztráció az előleg beérkezésével válik véglegessé. A fennmaradó 30.000 Ft részvételi díjat készpénzben, vagy átutalással rendezhetitek a workshop napján.
A részvétel a workshop előtti 5. napig díjmentesen lemondható, az előleget visszautalom.


A workshop elméleti témái...

  • Kovász-szótár, avagy az alapfogalmak tisztázása, receptértelmezés,
  • A kovászos kenyér készítésének fázisai,
  • Gyakori hibák a kenyérkészítés során,
  • Lisztelmélet, anyaghányad számítás,
  • A kenyérkészítés eszközei, beszerzési források,

...és a gyakorlat

Autolízis, dagasztás, formázás, bevágás, sütés - cél a kovászolt kenyérkészítés teljes folyamatának megismerése, gyakorlása. A résztvevők az előző napon bedagasztott tésztán gyakorolják a bevágást és a sütést, míg a saját készítésű tésztát szakajtóban hazaviszik és kelesztés után otthon sütik ki.

A workshop menete

/    Érkezés 8:30-8:50 között - kávé, ismerkedés, gyümölcs
/    Kezdés 9 órakor - bedagasztunk egy fehér és egy rozsos kenyeret, majd félretesszük kelni.
/    Közös kovász etetés, elméleti ismeretek
/    A fehér tésztán megtanuljuk a 3 különböző hajtogatást (szirom, coil, laminálás)
/    Az előző nap bedagasztott bagett és kenyértészta előkerül a hűtőből, bevágjuk, kisütjük. 
/    Amíg sülnek megformázzuk a rozskenyeret és a bagetteket amiket újra megkelesztünk
 /    Kb.13:00 ebéd - a közösen sütött kenyerek elfogyasztása, kencékkel, zöldségekkel
/   Elméleti ismeretek - receptelemzés, anyaghányad számítás, személyre szabott sütési tervek 
/   A rozsos kenyereket és a bagetteket kisütjük 
/    A fehér kenyér tésztát megformázzuk és az ajándék szakajtóba helyezzük.

 

 

Várható befejezés 16:00-17:00 óra között (ezt a kovász dönti el)

Kérjük hozzatok magatokkal egy konyharuhát (kéztörlésre), és egy kis üveget vagy műanyag dobozt a kovásznak. Köténnyel készülünk, de a sajátodat is hozhatod.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.